Skicka blommor till begravning

Ibland är det tyvärr omöjligt för dig att vara på plats. Då är det extra smidigt att kunna skicka blommor till begravningen, som en sista hälsning och som ett sätt att visa ditt deltagande och din närvaro i den svåra stunden.

Vi underlättar livet för dig i din svåra stund. Titta i vår guide för begravningsblommor. Du får värdefulla tips och råd på vad du ska tänka på och har möjlighet att jämföra mängder av olika erbjudanden. När du bestämt dig är det enkelt att beställa och betala direkt på nätet.

euroflorist logotyp

Euroflorist är störst i europa och är anslutna till över 54000 florister världen över.

Interflora säljer prisvärda buketter av blommor över hela världen.

florister i sverige logo

Florister i Sverige är en smidig förmedlingstjänst när du ska skicka blommor.

Nu kan du skicka ett blomsterarrangemang direkt till kyrkan

En begravning är svår nog för de anhöriga på plats. Därför kan du göra det enklare genom att skicka ett blomsterarrangemang direkt till kyrkan. Blombudet ser till att de blommor du beställt levereras direkt till begravningen i precis rätt tid. Allting kommer fram i perfekt tid och blir en välkommen del av ceremonin.

blommor med euroflorist

Skicka begravningsdekorationer med ett blombud

Även om du själv ska besöka begravningen kan du skicka begravningsdekorationerna med ett blombud. Det blir enklare för dig, eftersom du slipper hämta och transportera stora blomsterarrangemang och se till att de kommer på plats. Dessutom minskar risken att någonting händer med blommorna i transporten.

När du skickar begravningsdekorationerna med bud kan du lita på att de transporteras säkert och att de kommer fram i perfekt skick och placeras i kyrkan på ett säkert sätt. Många gånger ingår leveransen i priset när du köper ett större blomsterarrangemang till en begravning.

Blommor med leverans direkt till dörren

När du beställer blommor till begravning ingår leverans till dörren. Du kan välja att blommorna ska levereras till någon anhörig till den döde, som sköter transporten till begravningen, men du kan också oftast få begravningsblommorna levererade direkt till kyrkan.

Var noga med att ange rätt leveranstidpunkt när du beställer begravningsblommor, så att de kommer fram i tid, till rätt plats.

Begravningsbuketter eller begravningskransar. Vad är skillnaden?

Det finns många olika sätt att bidra med blommor vid en begravning. Kransar används i allmänhet som dekoration av kistan eller runt urnan (en så kallad urnkrans).

Andra blomsterarrangemang kan också användas på kistan, eller ställas som separata dekorationer i kyrkan.

Det är också vanligt med begravningsbuketter som besökarna själva tar med sig till ceremonin och som läggs på kistan eller kastas i graven vid jordfästningen.

Det är i allmänhet de närmast anhöriga som står för den stora begravningskransen, men det går ofta att bidra med ytterligare kransar eller dekorationer på kistan, eller runt om.

skicka ett blommogram med interflora

Så skickar du begravningsblommor

Det är lätt och smidigt att skicka begravningsblommor med bud. Du gör det lättast på nätet:

  1. Välj blommor – Till begravningar kan du oftast välja mellan olika kransar, hjärtan och större fristående blomsterarrangemang. Välj färger och stil som passar dig och den avlidne.
  2. Skriv en sista hälsning – På de flesta blomsterarrangemang till begravningar finns ett band där du kan skriva en sista hälsning till den döde. Skriv något kärnfullt och personligt, som slutord
  3. Ange leveransplats och tid – Dubbelkolla gärna med den som arrangerar begravningen så att allting blir rätt och se till att blombudet har kontaktuppgifter till den som är ansvarig, så att allting blir rätt.

Slutför din beställning genom att betala. Därefter är det klart.

Så skickar du blommor i Tierp

Att skicka blommor i Tierp är mycket lätt:

  1. Vad vill du skicka? – Välj något som passar tillfället bland färdiga erbjudanden, eller sätt ihop en bukett på egen hand.
  2. Vem är mottagaren? – Ange mottagarens namn och leveransadress. Det är också bra om du kan ange lämplig leveranstidpunkt och förstås datum, om det inte gäller samma dag.
  3. Skriv en hälsning – Välj ett kort och skriv en personlig hälsning till mottagaren. Därefter är det bara att betala, så skickas blommorna redan samma dag, om du vill
skicka blommor euroflorist
skicka blommor med interflora
florister i sverige logo