Skicka julblommor

Skicka julblommor till dina närmaste släktingar och vänner, så hjälper du till att skapa härlig julstämning hos andra.

Julen är tid för avkoppling med släkt och vänner men julen blir lätt en stressig period när massor av saker ska köpas, mat ska lagas och hemmet julpyntas, samtidigt som årets slut närmar sig och mängder av saker behöver göras klart på jobbet.

Då kan du förgylla någons tillvaro med julblommor, som levereras med bud hem till deras dörr, färdiga att ställas fram och förgylla hemmet.

euroflorist logotyp

Euroflorist är störst i Europa och är anslutna till över 54 000 florister världen över.

Interflora säljer prisvärda buketter av blommor över hela världen.

florister i sverige logo

Florister i Sverige är en smidig förmedlingstjänst när du ska skicka blommor.

3 klassiska julblommor att skicka med blombud

Numer går det att få nästan vilka blommor som helst levererade, men det finns några riktiga klassiker som alltid passar bra till jul:

 • Hyacinter – Hyacinter är lökar som finns med blommor i alla upptänkliga färger. De levereras för sig i kruka eller kan vara en del i en större julgrupp. Hyacinter kostar inte så mycket och därför kan du kosta dig att skicka på desto fler.
 • Julstjärnor – Julstjärna är en krukväxt och en riktig julklassiker som dyker upp varje år. Förutom den traditionellt röda finns den även som vit och i olika nyanser av rosa. Julstjärnan gör sig bra för sig, i en vacker ytterkruka, kanske i en korg med godsaker.
 • Amaryllis – Amaryllis är en lök som blommar vackert med stora blomklockor i vitt, rött eller någon nyans däremellan. Den finns också i varianter med flerfärgade kronblad i röd-vitt.
blommor med euroflorist

Röda blommor är bäst till jul

Det är förmodligen överflödigt att säga men röda blommor är det som de flesta tycker passar bäst till jul. Precis som vanligt varierar smaken och det är ingen brist på alternativa färger. Förutom klassiskt julrött är vitt en vanlig färg på julblommor följt av blå och blålila färger och olika nyanser av rosa.

Julblommor med leverans direkt till dörren

Beställ julblommorna i tid på nätet. Leverans ingår, direkt till dörren. Julen är en hektisk period även för florister och blombud, så var gärna ute i tid med din beställning, särskilt om du vill skicka lite mer exklusiva julblommor där tillgången är begränsad.

De flesta vanliga julblommor finns i lager lagom till julen och kan levereras snabbt, ibland samma dag.

Julblommorna du måste ha hemma

Vilka blommor måste du ha hemma på jul? Det är förstås svårt att svara på eftersom det finns så många åsikter om hur julen ska vara. Här listar vi vad vi tycker är nödvändigt:

 • Hyacinter – När det gäller hyacinter tycker vi att du ska ha så många som möjligt, i alla olika färger. Blanda vitt och rosa, med olika nyanser av blått och lila och ställ en i varje fönster.
 • Julstjärna – Du behöver bara ha en, men den ska vara rejält tilltagen och ska ges en hedersplats på köksbordet.
 • Amaryllis – Röd amaryllis passar bra som dekoration om du har ett bord med en julkrubba eller ett diorama. Skaffa ett par stycken i olika storlek, om du har plats.
skicka ett blommogram med interflora

Så skickar du julblommorna

Att skicka julblommor är lätt som en plätt. Det här behöver du göra:

 1. Välj blommor – Blombuden har särskilda avdelningar med julblommor som är i säsong.
 2. Lägg till ett julkort med personlig hälsning – Krångla inte till det!
 3. Lägg till julgodis – Välj till exempel att skicka med en chokladask.
 4. Ange mottagare och leveransdatum
 5. Betala och skicka din beställning, så är det klart
skicka blommor euroflorist
skicka blommor med interflora
florister i sverige logo