Skicka kondoleansblommor

När du vill visa din medkänsla, ditt deltagande och ditt stöd för någon i en svår situation kan du skicka kondoleansblommor med bud. Det är ett snabbt och lätt sätt att ge någon stöd när de förlorat en anhörig eller annan nära person och du inte har möjlighet att vara där personligen.

Att få kondoleansblommor när man förlorat någon kan vara en stor tröst. Den som förlorat någon känner sig oftast ensam och övergiven och att få blommor levererade till dörren kan tjäna som en påminnelse om att det finns andra som bryr sig och som vill vara med och stötta och hjälpa i den svåra stunden.

euroflorist logotyp

Euroflorist är störst i Europa och är anslutna till över 54 000 florister världen över.

Interflora säljer prisvärda buketter av blommor över hela världen.

florister i sverige logo

Florister i Sverige är en smidig förmedlingstjänst när du ska skicka blommor.

Visa att du bryr dig med en kondoleansblomma

Skicka en kondoleansblomma till de anhöriga när någon gått bort och visa att du bryr dig och delar deras sorg. Du behöver inte lägga en förmögenhet på blommor. Det är gesten som räknas och även en enkel bukett som levereras med bud blir ett stort stöd och en källa till tröst för den som sörjer.

blommor med euroflorist

När någon gått bort är ett blombud en fin gest att visa att du tänker på dess närstående

När någon kär vän går bort hamnar de anhöriga i en besvärlig situation med mycket känslor som ska hanteras, samtidigt som många praktiska detaljer behöver hanteras. Ett blombud med en kondoleansbukett är en fin gest som inte bara är symbolisk utan som många gånger faktiskt får situationen att kännas lättare.

Det heter att delad sorg är halv sorg och när du skickar en kondoleansbukett med bud berättar du för de anhöriga att ni är fler som deltar i sorgen och som känner saknad.

Blommor med leverans direkt till dörren

Beställ kondoleansblommor på nätet och de levereras direkt till dörren. Alla blomsterbeställningar skickas till en blomsteraffär nära mottagaren och alla blommor hanteras och levereras av utbildade florister, direkt från butiken till mottagarens dörr. Därför kan du känna dig helt trygg med att blommorna är i perfekt skick när de når mottagaren.

Vanliga kombinationer av blomsterarrangemang att skicka

När du skickar kondoleansblommor är det vitt som gäller, ibland i kombination med väldigt ljusa nyanser av rött eller rosa, och oftast i kombination med gröna blad. Här listar vi några av de vanligaste blommorna som kombineras i en kondoleansbukett:

  • Vita rosor – Symboliserar vänskap och trofasthet som är viktigt i en svår situation, när någon kär gått bort.
  • Vita liljor – Fridens liljor. Vackra vita blommor som blommar länge och doftar gott
  • Alstromeria – Finns i vitt eller olika rosa, röda och gula toner och kan gärna kombineras med andra blommor till en underbar bukett.
skicka ett blommogram med interflora

Så skickar du kondoleansblommorna

När du behöver skicka kondoleansblommor finns det några saker att tänka på. Själva beställningen är lätt att göra och tar bara några minuter på nätet.

  1. Vilka blommor? – De flesta blombud och florister har färdiga erbjudanden för kondoleansblommor, som går i vitt eller andra, mycket ljusa toner, med inslag av gult, rosa och gröna blad.
  2. Skriv en hälsning – Tänk till och skriv något personligt och kärnfullt om hur du delar sorgen och finns där för mottagaren av blommorna i denna svåra stund. Försök att uttrycka ditt stöd och deltagande utan att det blir påträngande.
  3. Ange mottagare, leveransadress och betala. Sedan är beställningen klar och skickas vidare till en florist som kör ut blommorna till mottagaren.

Så skickar du blommor i Ystad

Att skicka blommor i Ystad är mycket lätt:

  1. Vad vill du skicka? – Välj något som passar tillfället bland färdiga erbjudanden, eller sätt ihop en bukett på egen hand.
  2. Vem är mottagaren? – Ange mottagarens namn och leveransadress. Det är också bra om du kan ange lämplig leveranstidpunkt och förstås datum, om det inte gäller samma dag.
  3. Skriv en hälsning – Välj ett kort och skriv en personlig hälsning till mottagaren. Därefter är det bara att betala, så skickas blommorna redan samma dag, om du vill
skicka blommor euroflorist
skicka blommor med interflora
florister i sverige logo